Kandidat za župana BBŽ Marko Marušić sudjelovao na online sjednici Županijskog odbora mladeži HDZ-a

Jučer je održana online sjednica Županijskog odbora mladeži Hrvatske demokratske zajednice na kojoj je sudjelovao kandidat za župana Bjelovarsko – bilogorske županije Marko Marušić. Mladež je na sjednici raspravljala o aktualnoj političkoj i društvenoj situaciji, utjecaju pandemije koronavirusa, ali i razornim potresima koji su u prije dva mjeseca pogodili područje Sisačko – moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Članovi Mladeži organizirali su humanitarne akcije te volontirali na potresom pogođenom području kao članovi Hrvatskog Crvenog križa i udruga.
U neformalnoj i opuštenoj atmosferi Mladež je razgovarala s kandidatom za župana Markom Marušićem o njegovim planovima i aktivnostima, posebice na području politika mladih. S obzirom na nadležnosti župana, dobra je vijest za mlade da planira poticati izvrsnost kroz politiku stipendiranja, ulagati u projekte koji će pomoći boljoj kvaliteti života mladih i mladih obitelji, a u suradnji s Vladom nastaviti ostvarivati prioritete demografske revitalizacije u našoj županiji.

 

Naglašeno je kako su politike mladih i demografska politika u županiji zapostavljene, a o tome jasno govore podatci o velikom broju iseljenih mladih obitelji. Prema procjenama područje županije u 2019. godini ima 13.506 stanovnika manje u odnosu Popis stanovništva iz 2011. Vlada je uložila nešto više od 63,3 milijuna kuna u demografske mjere, a Marušić vjeruje kako bi poboljšana suradnja s Vladom omogućila još veća ulaganja.
„Unatoč zdravstvenim i gospodarskim posljedicama koje globalna pandemija COVIDA-19 svakodnevno ostavlja, mladi se ne smiju zapostaviti. Nužno je pratiti mjere i potpore koje provodi Vlada usmjerene prema mladima i poboljšati kvalitetu života mladih u županiji jer život pod mjerama utječe na vašu sadašnjost i budućnost. Mladi su s pravom nestrpljivi, ali ostaju odgovorni. Odgovornost je županije omogućiti bolju budućnost mladima!“ istaknuo je Marušić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)