Najniža stopa inflacije još od lanjskog siječnja!

Inflacija je u listopadu pala na 5.8% – objavio je Državni zavod za statistiku. Mjerena indeksom potrošačkih cijena, u rujnu 2023. na godišnjoj je razini iznosila 6.6%, u kolovozu 7.8%, a u studenom prošle godine – 13.5%. „Usporavanju inflacije, kao i padu cijena energije na mjesečnoj i godišnjoj razini, itekako su pridonijele naše zaštitne mjere. Nastavljamo provoditi politike u interesu građana! Uzimajući u obzir da je Vlada RH u krizama snažno stala uz gospodarstvenike, i dalje očekujemo solidarni doprinos poslovnih aktera“ – poručio je premijer Andrej Plenković.

Ova dobra vijest potvrda je da mjere za zaštitu standarda i odluka o sniženju/limitiranju cijena 30 najkupovanijih prehrambenih i higijenskih proizvoda i dalje rađaju plodom.

Čvrsto uz građane i nacionalnu ekonomiju

„Usporavanju inflacije, kao i padu cijena energije na mjesečnoj i godišnjoj razini, itekako su pridonijele naše zaštitne mjere“ – poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a na društvenim mrežama:

– Nastavljamo provoditi politike u interesu građana!

Andrej Plenković je pritom napomenuo da očekuje solidarni doprinos svih poslovnih aktera, „uzimajući u obzir da je Vlada RH u krizama snažno stala uz gospodarstvenike“:

– U pandemiji COVID-a, što neki „zaboravljaju“, država je „pokrivala“ plaće gospodarskim subjektima te time očuvala 800.000 radnih mjesta i likvidnost 130.000 poduzeća. U energetskoj smo krizi limitirali cijene struje, plina i naftnih derivata.

TUŽNA VIJEST ZA MOST-ove PROVOKATORE

Vijest o daljnjem padu inflaciju uistinu je dobra za Hrvatsku i sve građane, ali loša za MOST-ove provokatore.

Kao što se sjećate, agent interesnih lobija Zvonimir Troskot tvrdio je da su Vladine mjere „bez veze“, da „neće dovesti ni do kakvih rezultata“. Pritom je strašio narod „potpunim nestašicama“ zbog zamrzavanja cijena namirnica.

Radeći protiv hrvatskih potrošača, a u korist krupnog kapitala i profitera, Troskot je pokušao u ime MOST-a spriječiti pojeftinjenja ključnih artikala. Na sreću, nije uspio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)