Zašto bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs štiti Davorina Posavca, direktora Bjelovarskog sajma kojeg se tereti za gospodarski kriminal i silne malverzacije?

Pitanje je ovo koje se proteklih dana vrti u široj Hrvatskoj javnosti, a sve je krenulo nakon što je na RTL televiziji  emitiran prilog o nezakonitim radnjama i šteti koju je počinio i još uvijek čini direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac. Kako se moglo vidjeti u tv prilogu, Posavac je svojim načinom vođenja tvrtke inicirao više sudskih procesa, a koje je potom sve redom izgubio. Time je, kad se sve zbroji, tvrtki pričinio štetu od gotovo milijun kuna. Uz to bavio se i fiktivnim zapošljavanjem zbog kojeg se protiv njega vodi kazneni postupak u kojem mu je vrlo izgledna osuđujuća presuda. Prema onome što se vidjelo u Potrazi osoba koja je fiktivno zaposlena prethodno je bila na razgovoru kod župana Bajsa, a to sugerira da je ta nezakonita radnja obavljena uz njegovo znanje. Upravo zbog tih indicija kao i zbog činjenice da je znao za štetu koju čini direktor Posavac ali da unatoč tome i dalje ništa ne poduzima, na Županijskoj skupštini tražili smo očitovanje župana Bajsa. Kako jasnog i konkretnog odgovora nije bilo, na konferenciji za medije zajedno s našim partnerima iz HSS-a i HSLS-a zatražili smo županovu politička odgovornost.On je odbija i ne želi preuzeti, no situaciju bi mogla promijeniti osuđujuća presuda Posavcu, a hoće li do nje doći ostaje za vidjeti.

 

Već dugo u Županijskoj skupštini ukazujemo da se Bjelovarski sajam ne vodi na dobar i transparentan način, a sada je valjda i cjelokupnoj javnosti jasno da su naša upozorenja bila itekako opravdana. Nažalost župan Bajs to i dalje “ne vidi”, točnije ne želi vidjeti. On očito s razlogom drži lojtru Davorinu Posavcu.

Foto: Bjelovarinfomedij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)