Županijski HDZ snažno podupire predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović

ŽUPANIJSKI HDZ SNAŽNO PODUPIRE PREDSJEDNICU KOLINDU GRABAR KITAROVIĆ

 

Županijski odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije danas je poslao snažnu potporu dosadašnjoj i budućoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović. S konferencije za novinare potpora je poslana i u ime Zajednica utemeljitelja, branitelja, mladeži, žena, poduzetnika i Akademske zajednice, kao i svih općinskih i gradskih odbora te svih dužnosnika HDZ-a s područja BBŽ.

Županijski predsjednik HDZ-a BBŽ i saborski zastupnik Miro Totgergeli podsjetio je kako je jedino u BBŽ, prije 5 godina, preokrenut rezultat između prvog i drugog kruga izbora i na karti Hrvatske ovo je bila jedina županija koja je u prvom krugu bila crvena, a u drugom plava.

-U ovih pet godina naša predsjednica jako puno je radila na afirmaciji Hrvatske, kako u Europi, tako i u svijetu. I zato mi, kao i prije 5 godina, i danas svi zajedno čvrsto stojimo iza nje. Naša kandidatkinja je najbolja od svih kandidata koji su se kandidirali, jer Kolinda Grabar Kitarović zna, JER HRVATSKA ZNA – poručio je Totgergeli..

Državni tajnik u ministarstvu RRFEU, Velimir Žunac, naglasio je kako je aktualna, a uvjeren je i buduća predsjednica, sukladno svojim ovlastima proteklih 5 godina činila iznimne napore kako bi potaknula brojna pitanja, kao što su pitanje gospodarstva, demografske obnove, zakonodavnih aktivnosti itd. Dala je puno preporuka, a rezultat toga su mnoge promjene kao što su veće plaće, veće mirovine, gospodarski rast, niska stopa nezaposlenosti, visoka stopa zapošljavanja, kvalitetnije financiranje lokalne samouprave. Uz sve to svoj ured selila je kroz cijelu Hrvatsku. Čvrsto vjerujem, kao i cijela Vlada, na čelu s predsjednikom, da će ona nastaviti svoj novi petogodišnji mandat, kako to ona lijepo kaže: JER HRVATSKA ZNA I HRVATSKA MORA BOLJE! – zaključio je Žunac.

Predsjednik GO HDZ-a Bjelovar i predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović ističe kako je predsjednica u prvih pet godina svog mandata pokazala da je predsjednica svih građana. Obišla je minimalno jednom sve županije, a gotovo i sve gradove i općine. Susretala se sa građanima iz svih stranaka i svih slojeva društva, sa svima njima razgovarala, a ako je bilo potrebno upućivala i stranci koja ju je kandidirala sugestije kako bi nešto bilo bolje.

-Ona je osoba koja je usko surađivala sa našom Vladom i sa svim drugim čimbenicima bitnim za razvoj naše države, a ta kvalitetna suradnja se vidi i na prihodima gradova i općina. Samo ove godine grad Bjelovar uprihodit će 20 milijuna kuna više direktnih sredstava od Vlade Republike Hrvatske. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postala je brend Hrvatske, državnik koji voli svoju državu  i koji se ne srami to pokazati. Upravo zato što zna, svi ćemo dati glas našoj sadašnjoj i budućoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović – poručio je Topalović.

Gradonačelnik grada Daruvara Damir Lneniček podsjeća da državna politika fiskalne decentralizacije, koju provodi Vlada na čelu sa premijerom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, pomogla je gradovima i općinama da krenu sa izgradnjom vrtića, škola i otvaranjem radnih mjesta.

-Pozivam Vas da na tragu te politike nastavimo i dalje i u nedjelju iziđemo na izbore i zaokružimo Kolindu Grabar Kitarović – izjavio je Lneniček.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a BBŽ i načelnik općine Rovišće Slavko Priščan, ispred naših načelnika općina i ispred utemeljitelja, pozvao je sve da u nedjelju izađu na izbore i da daju glas našoj dosadašnjoj i budućoj predsjednici, jer ona sigurno zna i može napraviti puno više nego što to može bilo koji drugi kandidat. Ona ima stav, ona ima viziju, ona ima podršku naše Vlade. Jako je lijepo što se bori za lokalnu samoupravu i što je radila sve na tome da se što više sredstava spusti na lokalnu razinu, te da se vodi briga o regionalnoj samoupravi.

-Siguran sam da će Utemeljitelji glasovati za našu Kolindu, jer je to put dr. Franje Tuđmana, jer je to pravi put, put koji nas vodi u Europu, koji nas vodi među kvalitetu. Još jednom sve pozivam da iziđu na izbore i pozovu svoje najmilije, svoje susjede i da glasaju za našu Kolindu – zaključio je Prišćan.

 

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a BBŽ Mladen Marinković također je uputio jasnu poruku potpore predsjednici,

-Zajednica branitelja Gojko Šušak BBŽ daje bezrezervnu potporu našoj sadašnjoj i budućoj predsjednici. Također poziva sve branitelje sa područja BBŽ da izađu na izbore, jer smo svjedoci da Vlada HDZ-a i predsjednica vraćaju dignitet Domovinskog rata i cijene doprinos branitelja u stvaranju Republike Hrvatske. Zato Vas molim da im dozvolimo da još ojačaju naš status u Republici Hrvatskoj i u svijetu i zato izađimo na izbore i zaokružimo našu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović – zaključio je Marinković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)