10. Sjednica Ž.O. MHDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije-Potpora Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat

24.siječnja nakon velike pobjede naših rukometaša održali smo 10. sjednicu ŽO MHDZ BBŽ. Osim analize izbora, predstavili smo plan i program rada za narednu godinu. Iskoristili smo priliku da predstavimo dokument Mjere za mlade Vlade RH ‪2016.-2019 izrađen na temelju izlaganja Predsjednika Vlade RH mr.sc Andreja Plenkovića u Osijeku i vlastite analize članova Mladeži HDZ-a. Mladež Bjelovarsko-bilogorske županije složila se kako ova vlada na čelu sa sadšnjim premijerom i predsjednikom HDZ-a ide u dobrom smjeru. Na nacionalnoj razini održan je sastanak Mladež Hrvatske demokratske zajednice održala je sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, s naglaskom na predstojeće unutarstranačke izbore.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice održala je sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, s naglaskom na predstojeće unutarstranačke izbore.

Na nadolazećim unutarstranačkim izborima članice i članovi HDZ-a prvi put imaju priliku birati uže stranačko vodstvo po načelu jedan član-jedan glas te za svaku dužnost izabrati između više kandidata. Pozivamo sve članice i članove Mladeži HDZ-a da se po objavi kandidatura upoznaju sa svim kandidatima i odaberu one za koje smatraju da će najbolje zastupati interese mladih. Ključno je da mladi budu aktivni i da se i sami kandidiraju na svim razinama.
Na objema sjednicama otvorena je rasprava o položaju mladih u društvu i stranci te o stajalištu Mladeži o unutarstranačkim izborima. Zaključeno je kako posljednjih godina Mladež ima značajnu ulogu u radu stranke te da se inicijative Mladeži i stručnjaka iz naših redova prepoznaju i realiziraju u vidu gospodarskih mjera kojima je cilj stvoriti poticajno okruženje za rad i život u Hrvatskoj.
Imajući u vidu kvalitetnu dosadašnju suradnju i potrebu nastavka smjera u kojem kao stranka i društvo idemo, Mladež HDZ-a je istaknula svoju potporu predsjedniku HDZ-a i Vlade RH Andreju Plenkoviću za novi mandat na čelu stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)