Raspisani unutarstranački izbori & utvrđena pravila kampanje. Cilj je da na parlamentarne izbore izađemo snažniji!

Glavni tajnik Gordan Jandroković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a:

Raspisali smo unutarstranačke izbore i utvrdili pravila kampanje. Rokovi kreću od sutra, a proces će završiti Općim saborom 17. svibnja. Članovi će izravno birati predsjednika, zamjenika predsjednika i 4 potpredsjednika 15. ožujka i, u slučaju 2. kruga, 22. ožujka. Želimo da izbori budu transparentni & da iz njih izađemo još snažniji. Očekujemo odaziv što većeg broja članova!

 

O UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA

Kandidati za uže vodstvo stranke, koje se izravno bira, potpise mogu skupljati od 10. do 28. veljače. Budući da ukupni broj članova HDZ-a prelazi 210.000, kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika trebaju skupiti više od 10.500 potpisa, a za potpredsjednike više od 6.000. To je veliki posao, no vjerujemo da će uspjeti svi oni koji imaju ambicije kandidirati se za ta mjesta. Kampanja kreće od 2. ožujka i traje do 15. ožujka.

 

O PRAVILIMA KAMPANJE

Donijeli smo pravila kampanje koja pozivaju na korektnu borbu, poštivanje Statuta i temeljnih vrijednosti HDZ-a te na čuvanje dostojanstva protukandidata. Ovi će izbori donijeti puno strasti i emocija, no cilj je da na parlamentarne izbore izađemo snažniji. Vjerujemo da će biti dovoljno mudrosti kod kandidata jer bi teški sukobi i teške riječi mogli utjecati na rejting stranke. „Ženske kvote“ neće biti, a preporuka je svima da vode računa o zastupljenosti žena na listama.

 

O BIRAČKIM MJESTIMA

U gradovima i općinama bit će po jedno biračko mjesto, u Zagrebu 17, a u Splitu – dva. Želimo da proces bude transparentan i demokratski, da sve prođe glatko, bez predugih čekanja. Očekujemo odaziv što većeg broja članstva – naš je interes da legitimitet izabranih bude što veći.

Izvor: https://www.hdz.hr/article/1485/raspisani-unutarstranacki-izbori-utvrdena-pravila-kampanje-cilj-je-da-na-parlamentarne-izbore-izademo-snazniji?fbclid=IwAR0k6XwuBLuNilzvQhAkc3nlssZ_-NmLh3YRFm9QXlUI4qKpn46sWf3G390

Izjavu Gordana Jandrokovića, kao i odgovore na pitanja novinara, možete pogledati u cijelosti

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)