Potpisani ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu sredstava koji će dodatno sufinancirati projekte jedinica lokalne samouprave.

Danas su potpisani ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu sredstava koji će dodatno sufinancirati projekte jedinica lokalne samouprave. Ugovore su potpisali grad Bjelovar i pet općina: Rovišće, Veliko Trojstvo, Kapela, Šandrovac i Štefanje ukupnog iznosa 15,5 milijuna kuna.

 

Tako je Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja Velimir Žunac, jutros prilikom potpisivanja ugovora s čelnicima jedinica lokalne samouprave, naglasio da upravo našoj županiji pripada svaka sedma kuna iz natječaja RH.

– Ovaj dio koji danas potpisujemo je umanjenje njihove vlastite komponente, odnosno vlastitih sredstava koje bi inače morali izdvojiti iz svojih lokalnih, općinskih i gradskih proračuna, i to im je velika pomoć jer njihovo finalno učešće u samim projektima se značajno smanjujekazao je Žunac napomenuvši da je u ovogodišnjem javnom pozivu osigurano ukupno 300 milijuna kuna za sve prijavitelje u RH.

– Drago mi je da je najviše ugovora u ovogodišnjem natječaju iz cijele RH potpisano upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ukupno njih 55. Radi se o više od  44 milijuna kuna, što znači da je svaka 7. kuna iz natječaja RH završila u Bjelovarsko-bilogorskoj županijiporučio je državni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)